Thailand tjänar över 6.6 miljarder baht på utländska filmproduktioner

PRESSMEDDELANDE:

Thailand tjänar över 6.6 miljarder baht på utländska filmproduktioner, vilket sätter ett nytt rekord för den thailändska filmindustrin.

Turism- och sportminister Sudawan Wangsuphakijkosol delade med sig av data om det aldrig tidigare skådade antalet internationella filmprojekt i Thailand 2023. Enligt uppgifterna har 466 internationella filmprojekt från 40 olika nationer spelat in i Thailand och inbringat uppskattningsvis 6.6 miljarder baht.

Sedan Thailand började uppmuntra filmindustrin är detta den högsta inkomsten som internationella filmskapare har tagit in. USA var den viktigaste källan till utländska filmteam, med 34 produktioner som tjänade mer än 3.1 miljarder baht.

Hongkong kom på andra plats med 10 projekt som inbringade 707 miljoner baht. De följande tre toppkällorna var Kina, Tyskland och Sydkorea.

De 10 bästa provinserna i Thailand med flest utländska filmproduktioner 2023 var:

1. bangkok

2. Chonburi

3. Samut Prakan

4. Pathum Thani

5. Phuket

6. Nonthaburi

7.Chiang Mai

8. Nakhon Pathom

9. Crabi

10. Ratchaburi

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.