Thailands premiärminister undertecknar ren lufträkning under besöket i Chiang Mai för att ta itu med luftföroreningar

Nationell-

Klockan 9:30, den 11 januari 2024, undertecknade Srettha Thavisin, Thailands premiärminister, ett lagförslag om ren luft när han besökte Chiang Mai för att följa upp kollektivtrafiknät och luftföroreningsproblem.

Tidigare avslöjade Srettha offentligt att Clean Air-propositionen presenterades vid det senaste regeringsmötet av både regerings- och oppositionssektorer för att lindra luftföroreningar i Thailand på ett liknande sätt. Clean Air-räkningen hade granskats av thailändska medborgare och relevanta myndigheter innan den inspekterades enligt lag av Thai Council of State.

Den thailändska regeringens arbetsgrupp överlämnade Clean Air-räkningen till den thailändska premiärministern vid ankomsten till Chiang Mai, och Srettha undertecknade godkännandet av lagförslaget.

Arbetsgruppen beordrades att leverera lagförslaget till det thailändska parlamentsmötet för vidare behandling som en nationell agenda, särskilt PM 2.5-problem, samma dag.

TPN media noterar dock att genomförandet av många av avsnitten i lagförslaget är en helt annan process än att underteckna den och kommer att kräva betydande samarbete från många sektorer och till och med närliggande länder.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Prenumerera
Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.