Thailands regering förlänger visum för utländska Muay Thai-studenter till 90 dagar, sätter standarder för internationella Muay Thai-instruktörer

Nationell-

Den 12 januari 2024, Asst. Prof. Pimol Srivikorn, rådgivaren till premiärministern och ordföranden för Taekwondo Association of Thailand, avslöjade offentligt efter det första mötet i Sport Industry Subcommittee angående ett förlängningsvisum för utlänningar som studerar Muay Thai för att stanna i Thailand från 1 till 60 dagar .

"Mötet drog slutsatsen att den thailändska regeringen skulle bygga standarder för Muay Thai genom att inrätta utbildning och ge officiella certifikat för att vara en Muay Thai-instruktör utomlands. Det anses skapa värde för Muay Thai-personal i Thailand, säger Asst. Prof. Pimol.

Vidare skulle den thailändska regeringen bevilja ett särskilt visum för utlänningar som är intresserade av och önskar studera Muay Thai som kan stanna under en längre period från 60 till 90 dagar, uppgav Asst. Prof. Pimol.

Den thailändska regeringen publicerade också en officiell Muay Thai-webbplats, Nu Muay Thai, som en kanal för utlänningar att fritt välja sitt Muay Thai-gym var som helst i Thailand.

För att vara en internationell Muay Thai-instruktör måste man beviljas ett officiellt certifikat och klara ett prov från den thailändska avdelningen för kompetensutveckling, sa rådgivaren till premiärministern.

TPN media noterar att det exakta datumet för den förlängda visumstarten inte gavs omedelbart och kommer att bero på det thailändska kabinettet och sedan ett formellt uttalande i Royal Gazette men förväntas vara inom en mycket nära framtid.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.