Premiärminister Lauds Phuket för att vara värd för den fjärde biennalen i Thailand

PRESSMEDDELANDE:

Premiärminister Srettha Thavisin har gratulerat Phuket för att vara värd för den fjärde upplagan av Thailandbiennalen. Han tror att den södra stadens strävan kommer att förbättra regionens historiska, kulturella och turistiska synlighet.

På den sociala medieplattformen "X" påpekade premiärministern att han är glad för folket i Phuket som kommer att vara värdar för den fjärde Thailandbiennalen.

Han noterade att Phuket håller på att växa fram som en konststad, efter att ha förklarats en del av Creative Cities Network, känt för sin konst. Detta förstärks av den starka lokala konstnärsgemenskapen som kontinuerligt skapar konst.

Dessutom är folket i Phuket angelägna om att använda konst som en turistattraktion, och dra nytta av sin redan välkända historia, kultur och turism till både thailändare och utlänningar.

Det förväntas att samtidskonstfestivalen kommer att välkomna många världskända konstnärer att delta. Thailand Biennale är en tvåårig internationell samtidskonstutställning initierad av Office of Contemporary Art and Culture under kulturministeriet.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.