Amerikansk ex-pat dör efter påkörningsolycka i Phuket

Thalang –

En amerikansk motorcykelförare har dödförklarats på platsen efter att en lastbilschaufför slagit honom och sedan flydde från olycksplatsen i Mai Khao-distriktet.

Tha Chatchai-polisen underrättades om olyckan klockan 7. på torsdag (30 januarith) på Thep Krasattri Road södergående körfält nära Soi Luan In.

Polis, räddningsarbetare och Phuket Express anlände till platsen för att hitta den skadade motorcykeln på en gångstig. Kroppen av en utländsk ryttare hittades i närheten med svåra huvudskador.

Han identifierades senare av polisen som en 60-årig amerikansk man. (Phuket Express undanhåller hans namn i avvaktan på ambassad och familjemeddelande). Han arbetade på ett hotell i Maikhao som rekreationsdirektör, uppgav polisen, och var en ganska välkänd lokal ex-pat.

Vittnen berättade för polisen att det fanns en lastbil som svängde in i en soi framför motorcykelföraren som kom på direkt. Motorcykeln blev påkörd av lastbilen och föraren föll på marken och lastbilschauffören körde sedan över föraren. Lastbilschauffören saktade inte ner eller stannade och såg ut att omedelbart fly från platsen efter olyckan.

Thalang-polisen kontrollerar CCTV-bilder i närheten för ytterligare rättsliga åtgärder och för att identifiera och arrestera lastbilens förare. De har också uppmuntrat föraren av lastbilen att förvandla sig till polis och ge upp.

Denna olycka inträffade bara några timmar efter att en berömd iransk boxare dog i en motorcykelolycka i Phuket.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.