Den thailändska regeringen avslöjar framsteg med marijuanalagstiftningen: Öppet för offentlig feedback den 12 januari

Marijuanaväxt.

Nationell-

Den 10 januari 2024 tillkännagav Dr. Tewan Thaneerat, biträdande chef för avdelningen för thailändsk traditionell och alternativ medicin (DTTAM), utvecklingen av utkastet till marijuanalag.

Utkastet har genomgått åtta revisioner under de senaste tre månaderna och är nu öppet för allmänhetens feedback, vilket betonar dess potentiella fördelar i medicinsk användning och ekonomiska bidrag, säger Dr Tewan.

Den föreslagna lagen gav möjligheter att använda marijuana för medicinska, hälsomässiga och ekonomiska fördelar, vilket skiljer det från narkotika. Men strikta regler och licenskrav finns för att förhindra missbruk, nämligen rekreationsändamål, och säkerställa ansvarsfull konsumtion, sa Dr. Tewan.

Offentlig feedback om utkastet kommer att accepteras officiellt från den 12 januari 2024, eller via den officiella webbplatsen: www.dtam.moph.go.th. Deadline för offentlig feedback är dock den 23 januari innan den presenteras för nästa regeringsmöte för vidare behandling.

Olika aktivistgrupper som Network for Shaping the Future of Thai Cannabis och Chokwan Kitty Chopaka deltar också aktivt i onlinediskussioner för att forma den framväxande lagstiftningen den 11 januari innan de presenterar utkastet för tjänstemannen, noterade TPN.

Läs om aktivistgrupper som kritiserar den thailändska regeringen angående det nya utkastet till lagförslaget om kontroll av cannabis och hampa.

Efter att ha samlat in offentliga synpunkter kommer ytterligare diskussioner och justeringar att genomföras innan den slutliga marijuanapropositionen presenteras för regeringen för övervägande. Fokus förblir på att främja medicinska, hälsomässiga och ekonomiska fördelar samtidigt som man tar itu med potentiella risker och säkerställer kompatibilitet med befintliga lagar, säger Dr. Tewan.

Dr. Cholnan Srikaew, folkhälsoministern, klargjorde nyckelpunkter relaterade till utkastet till marijuanalag, och betonade behovet av medicinsk expertis för att bedöma marijuanaanvändning. Den föreslagna lagen syftar till att kontrollera användningen av marijuana och dess extrakt, särskilt de med tetrahydrocannabinol (THC) på mer än 0.2 %, tillade Dr. Cholnan.

Enligt utkastet till marijuana- och hampalag av DTTAM, utkastet till lagstiftning beskriver också restriktioner för reklam och marknadsföring relaterade till marijuana och dess produkter. Det förbjuder försäljning till specifika grupper såsom minderåriga under 20 år och graviditet, och begränsar distributionen på anvisade platser såsom offentliga områden, religiösa platser, utbildningsinstitutioner och andra platser som ska tillkännages av ministern med kommitténs godkännande.

Strikta bestämmelser sträcker sig till förbudet mot körning under påverkan av marijuana, och myndigheterna ges befogenhet att utföra funktionsnedsättningstester.

Det övergripande målet är att hitta en balans mellan att skörda frukterna av marijuana och att skydda folkhälsan och säkerheten, sade folkhälsoministeriet.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, Tick ​​tack, Youtube, Pinterest, Blädderblock, Ämnen, eller tumblr

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.