Sex ryssar och tre thailändare räddade efter att en yacht kantrade i Rawai

Rawai –

Sex ryska turister och tre thailändare har räddats efter att en yacht kantrade nära en ö i Rawai.

Phuket Marine Office berättade för Phuket Express att klockan 3. på tisdag (50 januarith) de underrättades om olyckan av yachtkaptenen, Mr. Jakkree Kuenkong. Han bar sex oidentifierade ryska turister och två thailändska passagerare. De hade avgått från en pir i Chalong klockan 9:40. på morgonen på en resa till Maithon Island och Racha Island.

Ett av vattenrören i yachten hade gått sönder när de anlände till den västra sidan av Coral Island. Vatten läckte in i yachten väldigt snabbt och vattenpumpen kunde inte ta bort vattnet tillräckligt snabbt. Detta trots att vinden och vågorna beskrevs som väldigt lugna.

Det fanns en närliggande båt som hjälpte det kantrade fartyget innan yachten kantrade helt klockan 5:05. Ingen olja läckte ut från yachten och alla passagerare och besättning anlände säkert till en pir vid Cape Panwa i Wichit. Ingen skadades.

Liknande berättelser:

En femårig rysk flicka dödförklarades och en båtkapten föll medvetslös och skadades efter en båtolycka i Phuket. Dessutom ådrog sig sex utländska turister och en båtbesättningsmedlem olika skador efter att deras motorbåt i samma olycka kraschade med stenar nära Maithon Island i Chalong.

Amfetamin hittades i blodet hos en båtkapten efter att en motorbåt kraschade in i klippor nära Maithon Island i Chalong och dödade en femårig rysk flicka på semestern.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.