DDPM bekräftar operativ tsunamivarning trots defekt boj

PRESSMEDDELANDE:

Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) har bekräftat hämtningen av en felaktig tsunami-detekteringsboj, Station 23461, från Andamansjön och försäkrat allmänheten om att Thailands tsunamivarningssystem fortfarande är fullt fungerande.

Problemet med bojen, som ligger cirka 340 kilometer nordväst om Phuket, kom upp den 3 augusti förra året. Avdelningen sökte hjälp från Royal Thai Navy för att hämta den den 7 augusti. En ersättningsboj skickas för närvarande från USA och förväntas anlända till Thailand i mars, med installation planerad till november i år.

DDPM betonade att avvecklingen av Station 23461 inte minskar effektiviteten hos National Disaster Warning Center (NDWC). NDWC använder sig av ett heltäckande tillvägagångssätt som använder data från flera källor, inklusive internationell jordbävningsövervakning i Indiska oceanen och data från andra tsunamibojar i regionen, såväl som vattennivåmätningar från stationer i Indien, Indonesien och lokalt i Koh Mang i Phang Nga och Koh Racha Noi i Phuket.

Detta integrerade system är utformat för att ge aktuella tsunamivarningar till kustprovinser som Satun, Trang, Krabi, Phang Nga, Ranong och Phuket. Vikten av ett så robust varningssystem betonades starkt av den tragiska tsunamin 2004 som ödelade Thailands västra och södra kustlinjer, inklusive populära turistmål som Phuket, Khao Lak och Phi Phi Island, vilket resulterade i betydande förluster av människoliv och omfattande skador. till infrastruktur.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.