Munk dör, 37 personer skadade efter bussolycka i nordöstra Thailand

FOTO: Kamhom Rescue Team

Sakon Nakhon –

En munk har dödförklarats på platsen medan 37 andra personer har ådragit sig skador efter att en lastbil med en förare som körde åt fel håll kolliderade med en buss i Sakon Nakhon.

Räddningstjänsten underrättades om olyckan på måndagen (8 januarith) på Nittayo Sakhon Nakhon – Nakhon Phanom Road i Baan Noramai, Kusuman-distriktet.

De kom till platsen för att hitta den skadade lastbilen på vägen. Lastbilschauffören, Seksan Lansaesatha, 47, skadades inte. Han erkände för polisen att han körde motsatt väg i fel fil innan han kolliderade med bussen som hade rätt till förkörning och färdades i rätt fil.

FOTO: Kamhom Rescue Team

Fyrahundra meter från platsen hittade polisen den skadade passagerarbussen på väg från Udon Thani – Nakhon Phanom. Busschauffören, Mr. Supphachai Wongsateam, 44, hade endast ådragit sig lindriga skador.

En passagerare hittades död utanför bussen som var en oidentifierad 58-årig munk. Fem andra passagerare hade fått allvarliga skador, 17 fick medelstora skador och 15 personer hade lindriga skador.

Kusumanpolisen fortsätter sin utredning för ytterligare rättsliga åtgärder.

Liknande berättelser i södra Thailand:

Sex personer har ådragit sig skador efter en bussolycka i Thung Song-distriktet.

Tragisk busskrasch i Prachuap Khiri Khan krävde 14 liv, flera skador rapporterade.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.