Malaysisk man greps i Phuket sju år efter att ha brutit mot borgen för ketaminrelaterade anklagelser

Phuket -

En malaysisk man greps på Phukets internationella flygplats. Han ska ha brutit mot borgen i sju år efter att han greps med ketamin.

Phuket Immigration berättade för Phuket Express att på måndagen (8 januarith) de hade arresterat den malaysiske mannen, 58, vid den internationella ankomstterminalen på Phukets flygplats. Han anklagas för olagligt innehav av kategori 2-droger (ketamin).

Han ska ha varit på flykt i sju år efter att ha misslyckats med att anmäla sig själv till domstolen efter att han släppts mot borgen. Han fördes tillbaka till brottmålsdomstolen i går.

I nuläget har den misstänktes namn undanhållits från pressen. Den malaysiske mannen har inte släppt något uttalande till pressen och det var oklart varför han bestämde sig för att flyga tillbaka till Thailand efter all denna tid och uppenbarligen flydde tidigare över en naturlig landgräns.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.