Brådskande varning utfärdat för PM 2.5-föroreningar i 20 provinser

PRESSMEDDELANDE:

Pollution Control Department (PCD) har utfärdat en brådskande varning angående de farliga nivåerna av PM 2.5-partiklar i luften, som påverkar 20 provinser över hela Thailand.  

Varningen kräver omedelbara åtgärder för att ta itu med och mildra den allvarliga luftkvalitetskrisen som utgör betydande hälsorisker för miljontals invånare. Provinserna i hög beredskap inkluderar stora stadscentra som Bangkok, Pathum Thani och Nonthaburi, såväl som viktiga industriregioner som Samut Prakan och Samut Sakhon.

I ett uttalande har PCD skisserat en rad steg som måste vidtas för att bekämpa de eskalerande luftföroreningsnivåerna. Dessa åtgärder inkluderar strikt kontroll av industriella utsläpp, förbättrad trafikledning för att minska föroreningar från fordon och ökade kampanjer för att upplysa allmänheten. Byrån betonade också vikten av samarbete från både den offentliga och privata sektorn för att tackla denna miljöutmaning.

Regeringens svar på denna kris har varit snabbt, med lokala myndigheter som har mobiliserats för att genomdriva åtgärder för föroreningskontroll. Särskild uppmärksamhet ägnas åt områden med historiskt höga nivåer av luftföroreningar, såsom Bangkok och dess omgivande provinser. Förvaltningen främjar också alternativa och renare transportformer, tillsammans med strängare kontroller av fordon som bidrar till luftföroreningar.

För den mest uppdaterade informationen om luftkvalitet och PM2.5-nivåer i Thailand, besök www.pm25.gistda.or.th.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.