Bästa nationella berättelser om Thailand från den senaste veckan: permanent avstå från visum med Kina och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från den senaste veckan, måndagen den 1 januari till söndagen den 7 januari 2024.

De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordning efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!
  1. Siriprakai Worapreecha, biträdande generaldirektör för Thai Department of Juvenile Observation and Protection (DJOP), och föräldrarna till den 14-åriga pojken som begick Siam Paragon skjutincidenten, besökte Galya Rajanagarindra Institutet för psykiatrisk rehabilitering planera.

Beslutet att i huvudsak släppa anklagelserna för ungdomen har orsakat polariserande svar online, med många oroade över att den misstänkte skulle kunna släppas och tillåtas offentligt, men är fortfarande under psykiatrisk vård för nu. Samtidigt har thailändsk brottsbekämpning föreslagit att sänka åldern för att åtala minderåriga för större brott som detta.

2. Klockan 8:00, den 31 december 2023, beviljade Hans kungliga majestät kungen, Vajiralongkorn, en kunglig välsignelse för att välkomna det nya året 2024 för moral och uppmuntran till det thailändska folket.

Hans Majestät Kungen söker alla att arbeta tillsammans med en resolution för att övervinna alla hinder med visdom och förnuft.

3. När vi går in i det lovande året 2024 är det viktigt att vara medveten om datumen då barer och nöjesställen i Thailand kommer att observera stängningar och restriktioner för alkoholförsäljning.

På "No Booze Days" är det viktigt att komma ihåg att barer, nöjesställen, Gogos etc kommer att vara stängda, med försäljning av all alkohol förbjuden. Inga butiker, restauranger eller hotell kommer lagligt att sälja alkohol nuförtiden heller.

4. Thailand kommer att utöva permanent avstående från visum med Kina från och med 1 mars 2024 för att öka turismen och ekonomin.

Efter den thailändska regeringens godkännande av ett permanent visumfritt arrangemang med Kina, är Airports of Thailand (AOT) beredda att stödja VISA FREE-policyn.

Kinesiska nyåret är snart också!

5. Det thailändska departementet för katastrofförebyggande och begränsning (DDPM) rapporterade fredagen (5 januari) totalt 284 dödsfall, 2,307 2,288 skadade och 29 2023 trafikolyckor under sju dagar (4 december 2024 – XNUMX januari XNUMX) på ​​det nya året Sju dagars trafiksäkerhetskampanj i Thailand.

Det thailändska kriminalvårdsdepartementet rapporterade totalt 7,864 29 fall av rattfylleri i Thailand under sju dagar (2023 december 4 – 2024 januari XNUMX) av New Year Seven Days Road Safety-kampanjen.

Detta var faktiskt en minskning från år till år.

Det var allt för den här veckan

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.