Thailand erkänts som populärt resmål av National Geographic Traveller Kina

PRESSMEDDELANDE:

Thailand har belönats med "Golden Award" för "Popular Destination" vid 2023 Golden Awards av National Geographic Traveller China. Utmärkelsen betecknar landets ökande attraktionskraft bland kinesiska turister, till stor del på grund av regeringens visumbefrielsesystem och ansträngningar för att säkerställa turistsäkerhet och en kvalitetsreseupplevelse.

 

Priset, som delades ut under den 18:e upplagan av ceremonin, belyser också förändringar i kinesiska turisters resepreferenser. Vinnarna valdes ut baserat på stordataanalys, inklusive sökfrekvens och turistantal till populära destinationer.

 

Tourism Authority of Thailand (TAT) Beijing Office Director Pakkanan Winijchai tog emot priset vid ceremonin i Peking den 28 december 2023.

2023 välkomnade Thailand 3,519,735 4,563,020 1,658,688 resenärer från Kina, vilket rankade den som den näst största besöksmarknaden efter Malaysia, med XNUMX XNUMX XNUMX besökare, och före Sydkorea, som stod för XNUMX XNUMX XNUMX turister.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.