Phukets största berättelser från den senaste veckan: Speedboat Crash och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket och närliggande provinser.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndag 1 januari till söndag 7 januari 2024.

  1. En femårig rysk flicka dödförklarades och en båtkapten föll medvetslös och skadades efter en båtolycka i Phuket. Dessutom ådrog sig sex utländska turister och en båtbesättningsmedlem olika skador efter att deras motorbåt i samma olycka kraschade med stenar nära Maithon Island i Chalong.

Amfetamin hittades i blodet hos en båtkapten efter att en motorbåt kraschade in i klippor nära Maithon Island i Chalong och dödade en femårig rysk flicka på semestern.

Fem båtförare testades nyligen positivt för illegala droger vid en brygga i Thalang efter en stickprovskontroll.

Båtkrascher och förlisningar har varit ett stort problem nyligen i Thailand.

2. En man dog av en skottskada framför ett hotell i Karon på nyårsdagen. En misstänkt greps omedelbart.

Detta var det första bekräftade mordet på nyåret i Phuket.

3. En brittisk man greps med en pistol och kulor i Wichit efter ett gräl med en man som han kallade en "vän" i en Tuk Tuk-taxi i Kamala.

Hans Instagram-inlägg verkade visa upp hans lyxiga livsstil med ett personligt flygplan som reser till många länder. Hans nuvarande visum är ett tre månaders turistvisum. Emellertid undersöker poliser vad han gjorde i Phuket och varför han måste bära en pistol om han bara är en turist.

4. Phuket har meddelat totalt 2 dödsfall med 40 skador och 41 olyckor under sju dagar (29 december 2023 – 4 januari 2024) av den nya sjudagarskampanjen för trafiksäkerhet.

En 33-årig manlig förare dog efter att hans pickup kolliderade med en annan pickup och en sedan i Thalang, det första dödsfallet som rapporterades i Phukets New Year's Seven Day Road Safety Campaign.

En thailändsk förare dog och en utländsk förare skadades efter att en stor cykel kolliderade med en mindre motorcykel i Kathu.

Nästa stora olyckssäkerhetskampanj kommer att vara under Songkran i april.

5. En rysk man greps på Phukets internationella flygplats efter att han påstås ha tagit bort en minderårig under 18 år från deras föräldrar.

Han anklagas för att ha tagit bort en minderårig äldre än 15 år men högst 18 år från deras föräldrar eller vårdnadshavare även om samtycke gavs.

Det var allt för den här veckan, gott nytt år!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.