Nya Zeelands turist intervjuas efter thailändsk flickväns död i Phuket

Phuket —

En nyzeeländsk turist är under utredning efter hans thailändska flickväns död i Phuket lördagen den 6 januari.

Enligt rapporter sågs 40-årige Mr. Hamish av vittnen som verbalt bråkade med sin 33-åriga thailändska flickvän, Ms. Chatchaya, nära takpoolen på deras hotell i Patong på lördagseftermiddagen. Hotellets namn undanhölls av polisen som en del av utredningen.

Vittnen sa att de sedan såg Mr Hamish bära Chatchaya från taket innan de bad hotellpersonalen att ringa en ambulans. De bådas fullständiga namn har hållits undanhållna i väntan på en pågående utredning. Det var oklart exakt vad som var fel på den tiden med Chatchaya.

Chatchaya var medvetslös när hon bars av Mr. Hamish som var från Nya Zeeland. Hotellpersonalen kontaktade Kusontham Foundation, en lokal akutsjukvård, som skyndade på Chatchaya till Patong Hospital. Tyvärr dödförklarades hon runt 2:00, bara 30 minuter efter ankomsten till sjukhuset.

Under tiden hade Mr. Hamish återvänt för att ta en dusch innan hennes död och meddelade senare hotellets anställda att han skulle besöka sin flickvän på sjukhuset för att kontrollera hennes tillstånd. Det hade gått nästan en halvtimme efter händelsen.

Phukets provinspolis har inlett en förundersökning som säkrar poolområdet och herr Hamishs rum. De intervjuar för närvarande hotellpersonal och samlar bevis för att fastställa omständigheterna kring Chatchayas död.

Som presstid, Mr. Hamish, som samarbetar med utredningen, har inte formellt åtalats för något brott. Men hans roll i händelserna som ledde fram till Chatchayas död är fortfarande oklar och polisen sa att de kommer att fortsätta att intervjua mannen.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Följ oss på Facebook, Twitter, Google Nyheter, Instagram, TikTok, youtube, Pinterest, Blädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.