Tysklands president besöker Thailand denna månad

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Tysklands president Frank-Walter Steinmeier kommer att leda en regeringsdelegation på ett tre dagar långt besök i Thailand med start den 24 januari, vilket markerar det första statsbesöket av en tysk president i landet sedan Johannes Raus resa 2002. Steinmeier , som har varit i tjänst sedan mars 2017, kommer att få sällskap av sin fru, Elke Büdenbender.

Besöket, på inbjudan av premiärminister Srettha Thavisin, syftar till att stärka de bilaterala relationerna mellan Thailand och Tyskland. En viktig del av agendan är ett möte med den thailändska premiärministern i regeringshuset den 25 januari, där ledarna kommer att övervaka undertecknandet av avtal relaterade till järnvägssystemet och vetenskapligt samarbete.

En middag på Government House, arrangerad av Srettha för att hedra Steinmeier, hans make, och den tyska delegationen, är också planerad. Detta kommer att följas av en audiens med Deras Majestät Kung och Drottning på Dusit Palace.

Sretthas mål för detta besök är att lyfta förbindelserna mellan Thailand och Tyskland till ett strategiskt partnerskap, med fokus på politiskt samarbete, handel, investeringar, energi, säkerhet och att hantera klimatförändringar.

Steinmeiers schema i Thailand inkluderar en rundtur i Mercedes-Benz-fabriken i Samut Prakan-provinsen och ett besök på Sirindhorn Dams flytande solfarm, som presenteras som världens största hydro-flytande solhybridprojekt av Thailands Electricity Generating Authority (EGAT) . The Inclusive Sustainable Rice Landscape Project, Pha Taem National Park i nordost och Museum of Contemporary Art i Bangkok är också på hans resplan.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.