Arméchefen tillbakavisar påståenden om rättsliga åtgärder över traditionell klädsel

PRESSMEDDELANDE:

BANGKOK (NNT) – Fjärde arméns regionbefälhavare Lt Gen Santi Sakuntanak har avfärdat anklagelser om att rättsliga åtgärder vidtas mot södra ungdomar för att de bär traditionella malaysiska kläder på en kulturmässa, och klargör att individerna istället kallades för deras inblandning i separatismrelaterade aktiviteter .

Under diskussionen om saken betonade generallöjtnant Santi stödet från thailändska myndigheter för kulturella uttryck, med hänvisning till en tidigare mässa där en traditionell malaysisk kostymtävling hölls utan invändningar. Han efterlyste ett slut på spridningen av desinformation om frågan.

Löjtnant Pramote Promin, talesman för 4:e regionens armé, noterade att vissa grupper emellertid hade missbrukat den malaysiska kulturmässan för sina egna agendor. Detta inkluderade aktiviteter som involverade poesicitat som uppmuntrade separatism och uppvisning av flaggor kopplade till separatistiska fraktioner.

Myndigheterna har bekräftat att de rättsliga åtgärderna mot gruppen inte är kopplade till deras val av kläder. Istället är den utfärdade kallelsen knuten till tidigare verksamhet. De försäkrade att varje individ behandlades rättvist och att inga anklagelser skulle väckas om de inte bevisades skyldiga till ett brott.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.