Phuket Tour Busschaufför dumpar turister vid vägkanten, leder polisen i vild jakt som slutar i krasch – Video

Phang Nga –

En turnébuss fattade eld i Phang Nga efter en krasch efter att en förare dumpade turister vid en vägkant i Phuket och körde iväg ledande poliser för en jakt på över 70 kilometer.

Tha Chatchai-polisen berättade för Phuket Express att på lördagen (6 januarith) fick de besked från ett reseföretag i Phuket att en busschaufför lämnade turister utan anledning i en butik i Kathu, Phuket. Han ska också ha attackerat en företagsanställd som försökte hindra honom från att rusa iväg med bussen. Detta ledde till att polis tillkallades för att förfölja bussen.

Bussen var på väg norr om Phuket och hade nyligen lämnat Phuket Checkpoint till Thai Mueang-distriktet i Phang Nga.

Tha Chatchai-polisen följde efter bussen och bussen kraschade in i en elstolpe vid vägkanten på den gamla marknaden och fattade eld. Brandmän kallades till platsen för att släcka branden.

Föraren, som inte skadades, försökte springa iväg men misslyckades och greps till slut. Han talade i cirklar och under presstiden testas han för illegala droger.

Hans namn lämnades inte ut till den thailändska pressen. Det är oklart varför han dumpade turisterna och vad som startade bråket.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.