Kinesisk turist dör efter att ha snorklat i Phang Nga

Phang Nga –

En kinesisk turist från Phuket dog efter en snorklingsolycka nära en ö i Khura Buri-distriktet.

Royal Thai Navy Station på Similan Islands berättade för Phuket Express att de under fredagen (5 januari) meddelades från Similan National Parks personal om att en kinesisk turist föll medvetslös när han snorklade nära den nionde ön (Koh Gao).

De skyndade till platsen för att hitta den 30-årige kinesen som var medvetslös och som inte hade någon puls. De fortsatte att ge honom hjärt-lungräddning samtidigt som de förde honom till ett sjukhus på land i Phang Nga. Tyvärr dödförklarades han vid ankomsten trots bästa ansträngningar från medicinsk personal och hans kropp fördes tillbaka till Vachira Phukets sjukhus.

En oidentifierad reseguide berättade för The Phuket Express att den kinesiska turisten hade besökt Thailand ensam men nyligen hade anslutit sig till en resegrupp och bott på ett hotell i Phuket. Han åkte på en endagsresa i Phang Nga med resegruppen när olyckan inträffade.

Som presstid undersöker relevanta tjänstemän exakt vad som gick fel när turisten snorklade och hur han gick bort. Offrets namn undanhölls av myndigheterna i Phang Nga för att säkerställa att hans familj och ambassad blev ordentligt kontaktade.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.