Thailand summerar totalt 284 dödsfall under nyår Kampanjen sju dagars trafiksäkerhet

Thailand -

Det thailändska departementet för katastrofförebyggande och begränsning (DDPM) rapporterade fredagen (5 januari) totalt 284 dödsfall, 2,307 2,288 skadade och 29 2023 trafikolyckor under sju dagar (4 december 2024 – XNUMX januari XNUMX) på ​​det nya året Sju dagars trafiksäkerhetskampanj i Thailand.

Det högsta totala antalet trafikolyckor och skador på sju dagar (29 december 2023 – 4 januari 2024) var i Kanchanaburi (82 gånger, 89 skador). De högsta dödsfallen var i Bangkok (19 dödsfall).

DDPM rapporterade den sjunde dagen av kampanjen (4 januari) att det var 17 dödsfall och 205 skadade i 200 trafikolyckor.

Olyckorna orsakades mestadels av för hög hastighet (48.60 %). De flesta olyckorna involverade motorcyklar (88.72%). 7 procent av trafikolyckorna inträffade mest på de nationella motorvägarna. De flesta olyckorna inträffade mellan klockan 01. till 8:00 (8%).

Det högsta antalet olyckor och skador var i Tak (12 gånger, 15 skadade). Provinsen med det högsta antalet dödade var Roi-Et och Suphan Buri (3 dödsfall).

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.