Insatserna för översvämningar i södra Thailand intensifieras

PRESSMEDDELANDE:

Arméregion 4 har utfärdat instruktioner för tjänstemän att omedelbart hjälpa översvämningsoffer i söder när situationen återgår till det normala.

Generallöjtnant SantiSakuntanark, befälhavare för den fjärde arméns region, uppgav att alla sektorer var förberedda och har gett hjälp före, under och efter översvämningen, vilket hjälpte till att hantera situationen.

Han erkände de omfattande skador som orsakats av översvämningarna, inklusive på hem, offentliga fastigheter och statliga anläggningar, som han beskrev som oöverskådliga.

Befälhavaren tillade att armén har samordnat med olika regeringsdepartement, utplacerat personal och utrustning för att snabbt hjälpa medborgarna under nödsituationen.

För närvarande, när översvämningssituationen lättar, ligger arméns fokus på restaurering, rehabilitering och att ge hjälp och kompensation till de medborgare som drabbats av översvämningarna.

Biståndet påskyndas genom samarbete med styrkor från alla sektorer, inklusive militären, polisen, administrativa myndigheter, den privata sektorn och civila, som alla går framåt för att lindra svårigheterna för de drabbade medborgarna.

Dessa ansträngningar inkluderar att hjälpa till att städa hem, statliga byggnader, skolor, moskéer och vägar som har skadats, i syfte att göra det möjligt för medborgarna att övervinna denna kris och återgå till sina normala liv så snart som möjligt.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.