AOT redo för visumfri Thailand-Kina-policy, förväntar sig en ökning av kinesisk turism

PRESSMEDDELANDE:

(NNT) – Efter den thailändska regeringens godkännande av ett permanent visumfritt arrangemang med Kina, är Airports of Thailand (AOT) beredda att stödja VISA FREE-policyn.

Byrån har samarbetat med relevanta byråer för att underlätta processerna för både inkommande och utgående passagerare, vilket säkerställer smidighet utan att skapa trängsel vid olika serviceställen, särskilt i immigrations- och bagageutlämningsområden. Den har också integrerad teknik för ytterligare bekvämlighet.

Utöver detta har AOT lanserat ett marknadsstimulerande projekt för flyget för att locka flygbolag att öka frekvensen av flyg och internationella passagerare.

Flygbolag som flyger reguljära internationella flygningar, inklusive charterflyg och icke-regelbundna eller leasade flygningar, kommer att få en rabatt på 175 baht per ytterligare passagerare, utöver det godkända flygschemat.

Detta är föremål för en maximal rabatt på 75 % på flygplanets landningsserviceavgifter för de extra flygningarna. Programmet har varit i kraft retroaktivt från 1 november 2023 till 31 mars 2024.

Det finns också ett projekt för flygbolag som öppnar nya flygrutter, där AOT kommer att överväga rabatter på flygplanslandningsavgifter, flygplansparkeringsavgifter och användning av luftbroar.

AOT räknar med att åtgärden VISA FREE 2024 kommer att locka mer än 8 miljoner kinesiska turister till Thailand, en återhämtning på 75 % jämfört med 2019 då 11.1 miljoner kinesiska turister besökte Thailand.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.