Två tonåringar greps efter vapenstrid i Phuket

Phuket-

Två tonåringar greps efter ett vapenslagsmål nära en polisstation i Phuket Town.

Phuket City Police berättade för Phuket Express att de underrättades om händelsen på onsdagen tidigt på morgonen (3 januari) på Phuket Road nära Phuket Marine Police Station i Phuket Town. De anlände till platsen för att hitta ett spår av en kula vid ett glasfönster hos en marinpolis bosatt inne på polisstationen. Ingen på stationen skadades.

Två andra personer utanför stationen har dock skadats lindrigt som är en kvinna som ådragit sig skador av blåmärken och en man som fick några repor i huvudet, båda åskådare som flydde i panik efter att skotten avlossats. Polisen spårade CCTV-bilder för att fastställa händelseförloppet som ledde till händelsen.

På onsdagskvällen den 3 januari grep polisen två misstänkta som endast identifierades med deras förnamn, Pu, 18, som körde motorcykel under händelsen, och Kim, också 18, som avlossade ett skott som passagerare på motorcykeln. . De greps på ett hyresrum i Wichit. En handgjord pistol beslagtogs från dem.

De hävdade för polisen att de satt nära Saphan Hin Public Park nära Phukets marinpolisstation. Det var en annan grupp tonåringar som stannade nära dem och verkade ta fram ett vapen. De två misstänkta körde till den andra gruppen men de skyndade iväg. När de misstänkta anlände nära polisstationen hävdade de att den andra gruppen först öppnade eld mot dem innan de avlossade ett skott tillbaka.

Det var oklart om de två misstänkta och den andra gruppen unga män hade tidigare bråk eller dispyter och de misstänkta berättade inte om detta ämne.

Pu och Kim står åtalade för mordförsök. De erkände anklagelserna och polisen söker efter de andra parterna som var inblandade i händelsen vid presstid.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.