Thalang-olycka lämnar en person död, fem andra personer skadade

Thalang –

En 33-årig manlig förare dog efter att hans pickup kolliderade med en annan pickup och en sedan i Thalang, det första dödsfallet som rapporterades i Phukets New Year's Seven Day Road Safety Campaign.

Räddningstjänsten underrättades om olyckan vid 11-tiden. på tisdag (00 januarind) på huvudvägen Thep Krasattri i Mai Khao-distriktet. De kom till platsen för att hitta den svårt skadade pickupen, ytterligare en vältad pickup och en skadad sedan i norrgående körfält.

Inuti den svårt skadade pickupen hittade räddningstjänsten den manliga föraren som hade fått allvarliga skador. Fem andra personer i de två andra fordonen fick lindriga till måttliga skador. De fördes alla till ett närliggande sjukhus men identifierades inte för media.

Lastbilschauffören identifierades senare endast som Mr. Eakkawat, 33, från Thalang, och dödförklarades senare på sjukhuset. Det har rapporterats av andra thailändska medier att föraren var en livslång bosatt i Phuket och hans hem var bara en kilometer från platsen.

Vittnen sa att den allvarligt skadade pickupen som kördes av Eakkawat var i södergående körfält innan Eakkawat tappade kontrollen över fordonet, korsade mittreservatet och kolliderade med sedanen och den andra pickupen.

Polisen granskar CCTV och pratar med de andra personerna som var inblandade i olyckan vid presstid.

Relaterade Artikel:

Phuket drabbas av sin första död på femte dagen av nyåret Sju dagars trafiksäkerhetskampanj.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.