Brittisk man arresterad med pistol och ammunition i Phuket

Phuket -

En brittisk man greps med en pistol och kulor i Wichit efter ett gräl med en man som han kallade en "vän" i en Tuk Tuk-taxi i Kamala.

Kamalas polischef överste Somsak Thongkleang berättade för Phuket Express att på tisdagskvällen (2 januari) arresterade Kamalapolisen och Royal Phuket Immigration en man som endast identifierades som Mr. Bryant, 39, brittisk medborgare.

Han beslagtogs av en 9 mm Sig Sauer-pistol med 50 kulor. Han fördes till Kamala polisstation för att åtalas för innehav av ett skjutvapen och ammunition utan lagligt tillstånd och för att bära ett vapen offentligt utan lagligt tillstånd.

Gripandet kom efter på nyårsnatten (1 januarist) Kamalapolisen underrättades från en oidentifierad Tuk Tuk-taxichaufför att en utländsk passagerare hade en pistol. Taxibilen fraktade två utländska passagerare från Patong till Kamala. De två männen började bråka i Tuk Tuk-taxi om ett ospecificerat ärende, som eskalerade, och herr Brant ska ha tagit fram pistolen och använt den trubbiga änden av den för att träffa den andres ansikte när de var i Soi Paradise 1, Kamala. Polisen hittade en kulpatron på platsen och polisen identifierade senare positivt den misstänkte.

Polisen upptäckte att Mr. Bryant flyttade från Kamala till Wichit där han greps efter händelsen. Han berättade för polisen att han var berusad och bråkade med sin vän som han träffade på Patong Beach. Vännens namn lämnades inte till media. Bryant dumpade pistolen och kulorna nära Mueang Chao Fa Lagoon på Chao Fa West Road i Wichit. Bryant hävdade att han lånat pistolen av en thailändsk person på Patong Beach för självskydd, men identiteten på denna person lämnades inte heller till media. Det var också oklart varför en "turist" skulle behöva en pistol för skydd i Thailand.

Phuket Immigration berättade för Phuket Express att förra året reste Bryant in i Thailand tre gånger via Suvarnabhumi flygplats och stannade i Phuket. Hans Instagram-inlägg verkar visa upp hans lyxiga livsstil med ett personligt flygplan som reser till många länder.

Hans nuvarande visum är ett tre månaders turistvisum. Emellertid undersöker poliser vad han gjorde i Phuket och varför han måste bära en pistol om han bara är en turist. Immigration skulle inte omedelbart kommentera om Mr Bryant skulle få sitt visum indraget och svartlistad eller utvisad efter hans rättsfall, och sa bara att de fortsatte att undersöka Mr Bryant och eventuella kopplingar till illegala företag eller satsningar.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.