Thailand kommer att utöva permanent avstående från visum med Kina från och med den 1 mars 2024 för att öka turismen och ekonomin

nationell-

Klockan 10:10, den 2 januari 2024, avslöjade Mr. Srettha Thavisin, Thailands premiärminister, offentligt en slutsats efter det thailändska regeringsmötet om att stimulera internationell turism och den thailändska nationella ekonomin.

Den thailändska regeringen övervägde en justering av punktskatter och skattestrukturer, inklusive skattefria thailändska lokala alkoholhaltiga drycker och en översyn av relaterade lagar av den thailändska punktskatteavdelningen för att stödja lokala thailändska alkoholhaltiga drycker.

När det gäller undantaget från visum för kinesiska turister, som skulle upphöra att gälla den 29 februari 2024, har den thailändska regeringen goda nyheter att meddela att båda ländernas visum bör beviljas ömsesidigt. Kina övervägde att permanent avstå från visum från och med den 1 mars 2024, vilket tillåter ömsesidiga visumfria resor mellan båda länderna.

Tidigare har Kina undantagit visum för fem länder som tillfälligt utesluter Thailand.

Srettha sa att det var viktigt för turister som ville resa till Thailand och Kina. Den thailändska avdelningen för PR och relevanta myndigheter fick en order om att förbereda sig för att öppna gränsen och säkerställa god vård av turister, anmärkte den thailändska premiärministern.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.