Thailand rapporterar totalt 212 dödsfall under fem dagar av nyår sju dagars trafiksäkerhetskampanj

Thailand -

Det thailändska departementet för katastrofförebyggande och begränsning (DDPM) rapporterade onsdagen (3 januari) totalt 212 dödsfall, 1,860 1,839 skadade och 29 2023 trafikolyckor under fem dagar (2 december 2024 – 29 januari 2023) det nya året Sju dagars trafiksäkerhetskampanj i Thailand (4 december 2024 till XNUMX januari XNUMX).

Det högsta totala antalet trafikolyckor och skador på fem dagar (29 december 2023 – 2 januari 2024) var i Kanchanaburi (69 gånger, 73 skador). De högsta dödsfallen var i Bangkok (15 dödsfall).

DDPM rapporterade den femte dagen av kampanjen (2 januari) att det var 21 dödsfall och 284 skadade i 266 trafikolyckor.

Olyckorna orsakades mestadels av för hög hastighet (40.60 %). Fjorton procent var relaterade till dunkkörning.

De flesta olyckorna involverade motorcyklar (87.01%). Fyrtiosex procent av trafikolyckorna inträffade mest på nationella motorvägar. De flesta olyckorna inträffade mellan klockan 4. till 01:5 (00%).

Det högsta antalet olyckor var i Kanchanaburi och Songkhla (12 gånger). Det högsta antalet skador var i Kanchanaburi (17 skador). Provinsen med det högsta antalet dödsfall var Songkhla (3 dödsfall).

Relaterade artiklar:

Thailand rapporterar totalt 190 dödsfall under fyra dagar nyår sju dagars trafiksäkerhetskampanj

Phuket drabbas av första döden på femte dagen av nyåret Sju dagars trafiksäkerhetskampanj

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.