Thailand siktar på massiva turismintäkter 2024

PRESSMEDDELANDE:

(NNT) – Regeringen fokuserar på att turistsektorn ska generera 3.5 biljoner baht i år, vilket främjar Thailand som en destination året runt. År 2023 välkomnade landet över 27 miljoner turister, ledda av besökare från Malaysia och Kina. Från januari till december nådde antalet turister 27.25 miljoner, i linje med regeringens mål.

Malaysia, Kina, Sydkorea, Indien och Ryssland var de främsta bidragsgivarna till dessa siffror. Regeringen har som mål att öka turismintäkterna genom att lyfta fram både populära och mindre kända platser.

Intäktsmålet är uppdelat på inhemsk (1 biljoner baht) och internationell (2.5 biljoner baht) turism. Thailands turistmyndighet (TAT) och den thailändska handelskammaren främjar aktivt provinser som Phrae, Lampang och Nakhon Sawan för deras outnyttjade turismpotential.

TAT belyser den positiva effekten av visumfria policyer för länder som Kazakstan, Kina och Ryssland, med planer på att utöka dessa förmåner. Det finns också en diskussion om att införa visum för flera inresor.

Turismoperatörer efterlyser också ytterligare statligt stöd, och betonar turismens ekonomiska betydelse, särskilt i gateway-regioner som Nakhon Ratchasima-provinsen, känd för sina tre UNESCO-platser.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.