Thailand kommer att välkomna nio nya flygbolag 2024

PRESSMEDDELANDE:

(NNT) – Regeringen siktar på att locka 40 miljoner utländska turister 2024, upp från 27 miljoner 2023, förstärkt av lanseringen av nio nya flygbolag. Detta mål kommer när landets turistindustri visar tecken på återhämtning från covid-19-pandemin, med hjälp av avslappnade resestriktioner och återöppning av internationella gränser.

De nya flygbolagen som kommer att börja sin verksamhet är Asian Aerospace Service, Siam Seaplane, Really Cool Air, Avanti Air Sarter, Landarch Airlines, Bangkok Helicopter Services, Pattaya Airways, Asia Atlantic Airlines och P80 Air. Medan vissa kommer att koncentrera sig på regionala och inrikesflygningar, förväntas andra lägga till kapacitet till Thailands flygmarknad, potentiellt inklusive internationella rutter.

Dessa flygbolag får ekonomiskt stöd från regeringen, som räknar med att de kommer att skapa jobb och stimulera ekonomisk tillväxt. År 2023 såg thailändska flygplatser omkring 100 miljoner passagerare, och Airports of Thailand Plc (AOT) förutspår en ytterligare ökning till 130 miljoner passagerare under räkenskapsåret 2024. Denna prognos indikerar en återgång till nästan pre-pandemiska passagerarnivåer som upplevdes under 2019.

Civil Aviation Authority of Thailand (CAAT) förutspår också en återuppsving i flygindustrin under 2024, i linje med den övergripande förväntningen om en återhämtning till nästan pre-COVID-förhållanden. Denna utveckling är redo att avsevärt bidra till Thailands turism och ekonomiska sektorer under det kommande året.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.