Anställd från Krabi nationalpark skadad av skottskada efter strid med en kollega

Mueang Krabi –

En anställd från Hat Noppharat Thara Mu Ko Phi Phi National Park har ådragit sig skador från en skottskada efter att ha slagit med en annan personal i parken.

Chefen för nationalparken, Yutthapong Damsrisuk, berättade för Phuket Express att de två anställda tidigare var vänner men att de alltid bråkade och slogs. Den här gången, den 2 januari 2024, öppnade en av dem eld mot den andra vid deras bostad vid nationalparkens station över ett hemligt argument.

De hade arbetat i nationalparken i mer än ett år och var anställda för turisttjänsten Maya Bay. De två personalen har omedelbart fått sparken från sin position i nationalparken.

Det var inte många turister i morse under händelsen och händelsen inträffade inne på stationsområdet som inte påverkade turister eller turistområden, uppgav Yutthapong.

Händelsen är fortfarande under utredning då polis och nationalparkstjänstemän undersöker de bakomliggande orsakerna till konflikten. Båda personerna förväntas bli fullständigt förhörda av polisen.

De två män som var inblandade i skottlossningen identifierades inte av polisen eller Yutthapong.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.