Phukets största berättelser från den senaste veckan: utlänning arresterad för mordförsök och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala historierna i Phuket och närliggande provinser.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 25 december till söndagen den 31 december 2023.

1. En rysk man greps på Phukets internationella flygplats efter att han ska ha varit inblandad i mordförsöket på en utländsk man.

Phuket Immigration har bekräftat att en rysk man som greps på Phukets internationella flygplats ska ha anlitat en beväpnad man för att skjuta en annan rysk man på Boat Avenue i Cherng Talay.

Fallet har fängslat många på sociala medier.

2. Årliga religiösa ceremonier hölls vid Tsunami Memorial Wall i Maikhao för de 19th år till minne av offren för tsunamin 2004 i Phuket.

Vi här på The Phuket Express ger kondoleanser till offrens överlevande och familjemedlemmar.

3. Tjugoåtta kinesiska medborgare som reste in i landet med turistvisum greps efter att de hittades illegalt arbetande på en byggarbetsplats i Cherng Talay.

De hittades med bygg- och inredningsarbete. De fick 3,000 XNUMX baht per dag men fick veta att de bara skulle få betalt efter att ha arbetat i två månader.

4. Phuket har meddelat totalt fyra trafikolyckor med fyra skador den första dagen (29 decemberth) av New Year Seven Day Road Safety-kampanjen.

Phuket har meddelat totalt 12 trafikolyckor med 12 skador under två dagar (29 december – 30 december) av den nya sjudagarskampanjen för trafiksäkerhet (29 december)th, 2023 till 4 januari 2024).

Inga dödsfall rapporterades.

5. En rysk tonåring greps efter att han ska ha försökt använda en kniv för att skära sin egen mammas hals i Thalang.

Den unge ryske mannen hade anlänt till Phukets turistpolisstation i nöd och kan vara den misstänkte.

Det var allt för den här veckan, gott nytt år!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.