Totalt 2,864 XNUMX rattfyllerifall rapporterade under tre dagar av Thailands sju dagars trafiksäkerhetskampanj för nyår

FOTO: Ruam Katanyu

Thailand -

Det thailändska kriminalvårdsdepartementet rapporterade totalt 2,864 29 fall av rattfylleri i Thailand under tre dagar (31 december – XNUMX december) av New Year Seven Days Road Safety-kampanjen (29 december 2023 – 4 januari 2024)

Antalet rattfyllerifall är 97.75 procent av övriga fall i skyddstillsynskampanjen, vilket är den överväldigande majoriteten av fallen.

De tre främsta provinserna med det högsta antalet fall av rattfylleri på tre dagar är ฺBangkok och Samut Prakan med 198 fall, följt av Nongkhai med 176 fall och Nonthaburi med 150 fall.

En dag på nyårsafton (31 december) var antalet 2,247 XNUMX rattfyllerifall.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.