UPPDATERING: Kapten för motorbåtskrasch som dödade 5-årig rysk flicka i Phuket testade positivt för amfetamin

Chalong –

Amfetamin hittades i blodet hos en båtkapten efter att en motorbåt kraschade in i klippor nära Maithon Island i Chalong och dödade en femårig rysk flicka på semestern.

Vår tidigare historia:

En femårig rysk flicka dödförklarades och en båtkapten föll medvetslös och skadades efter en båtolycka i Phuket. Dessutom ådrog sig sex utländska turister och en båtbesättningsmedlem olika skador efter att deras motorbåt i samma olycka kraschade med stenar nära Maithon Island i Chalong.

Nu till uppdateringen:

Biträdande direktören för Phukets provinshälsokontor, Mr. Somsuk Sampanprateep, berättade för Phuket Express på måndagen (1 januari)st) att ett drogtest genomfördes på båtkaptenen som fortfarande låg i koma. Han kommer att få en okänd medicinsk operation på måndag (1 januarist).

I drogtestet fann man amfetamin som är en illegal drog i blodbanan hos båtkaptenen. Båtbesättningen testas också för droger även om resultaten inte var tillgängliga omedelbart.

Namnet på båtkaptenen hade fortfarande inte offentliggjorts av relevanta myndigheter vid presstid.

Chalong-polisen har ännu inte lämnat in åtal för dödsolyckan, med hänvisning till att de väntar på att medicinska operationer ska genomföras på kaptenen och se om han återhämtar sig från sina skador, då de planerar att intervjua mannen.

Övriga båtbesättningsmedlemmar och passagerare fortsätter att återhämta sig från måttliga till lindriga skador på lokala sjukvårdsinrättningar.

Relaterade artiklar:

Räddningstjänsten underrättades om olyckan på onsdagen (17 majth) nära Chalong Pier med många skador. Mer än ett dussin ambulanser från det närliggande området anlände till Chalong-piren.

Totalt har 35 personer skadats, inklusive ryssar, ukrainare, kazakstaner, medborgare i Hongkong, kineser och thailändare efter att en turbåt kraschade in i en pelare i Chalong, Phuket.

En båtkapten har åtalats för hänsynslöst beteende som orsakat skador efter att 35 personer inklusive utländska turister skadades efter att en turbåt kraschade in i en pelare i Chalong, Phuket.

En båtförare har testat positivt med metamfetamin efter att 35 personer inklusive utländska turister skadades efter att en turbåt kraschade in i en pelare i Chalong, Phuket.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.