Thailand rapporterar totalt 71 dödsfall under två dagar av nyår sju dagars trafiksäkerhetskampanj

FOTO: Korattimes

Thailand -

Det thailändska departementet för katastrofförebyggande och begränsning (DDPM) rapporterade i söndags (31 december), totalt 71 dödsfall, 739 skadade och 724 trafikolyckor under två dagar (29 december – 30 december) av det nya året Seven Days Road Safety kampanj i Thailand (29 december 2023 till 4 januari 2024).

Det högsta totala antalet trafikolyckor på två dagar (29 december – 30 december) var i Khon Kaen (31 gånger). Provinsen med det högsta antalet skador var Khon Kaen och Tak (30). De högsta dödsfallen var i Prachin Buri och Bangkok (5 dödsfall).

DDPM rapporterade den andra dagen av kampanjen (30 december) att det var 37 dödsfall och 404 skadade i 385 trafikolyckor.

Olyckorna orsakades mestadels av för hög hastighet (34.55 %), följt av rattfylleri (22.60 %).

De flesta olyckorna involverade motorcyklar (85.29%). 6 procent av trafikolyckorna inträffade mest på de nationella motorvägarna. De flesta olyckorna inträffade mellan klockan 01. till 9:00 (9.61%).

Det högsta antalet olyckor och skador var i Tak, västra Thailand (18 gånger och 18 skadade). Provinsen med det högsta antalet dödsfall var Bangkok (4 dödsfall).

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.