Thailand rapporterar totalt 128 dödsfall under tre dagar av nyår sju dagars trafiksäkerhetskampanj

FOTO: Ruam Katanyu Bang Kaen

Thailand -

Det thailändska departementet för katastrofförebyggande och begränsning (DDPM) rapporterade i måndags (1 januari), totalt 128 dödsfall, 1,151 1,150 skadade och 29 31 trafikolyckor under tre dagar (29 december – 2023 december) av det nya året Seven Days Road Safety kampanj i Thailand (4 december 2024 till XNUMX januari XNUMX).

Det högsta totala antalet trafikolyckor och skador på tre dagar (29 december – 31 december) var i Kanchanaburi (44 gånger, 43 skador). De högsta dödsfallen var i Bangkok (8 dödsfall).

DDPM rapporterade den tredje dagen av kampanjen (31 december) att det var 51 döda och 416 skadade i 424 trafikolyckor.

Olyckorna orsakades mestadels av för hög hastighet (37.26 %), följt av rattfylleri (32.78 %).

De flesta olyckorna involverade motorcyklar (86.91%). 0 procent av trafikolyckorna inträffade mest på de nationella motorvägarna. De flesta olyckorna inträffade mellan klockan 01:0. till 10:8.02 A.M. (XNUMX%).

Det högsta antalet olyckor var i Kanchanaburi, västra Thailand (18 gånger). Det högsta antalet skador var i Nakhon Si Thammarat (20 skador). Provinsen med det högsta antalet dödsfall var Nakhon Phanom och Udon Thani (4 dödsfall).

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.