Man dör av skottskada framför hotellet i Phuket på nyårsdagen

Karon –

En man dog av en skottskada framför ett hotell i Karon på nyårsdagen. En misstänkt greps omedelbart.

Karonpolisen berättade för Phuket Express att de underrättades om händelsen klockan 4:30. på nyårsmorgonen (1 januarist) framför ett oidentifierat hotell på Kok Tanod Road. Polis, räddningsarbetare och Phuket Express anlände till platsen för att hitta en blodpöl på marken framför hotellet. Det skadade offret, Anupong Panpeng, 30, hade redan förts till ett sjukhus men dog tragiskt nog senare.

Oidentifierade vittnen berättade för Karon-polisen att Anupong hade en tidigare konflikt med den misstänkte tidigare. Herr Anupong trodde att den misstänkte gillade sin flickvän där de arbetade på samma hotell. I november förra året, 2023, bråkade Anupong rasande med den misstänkte över denna fråga och varnade den misstänkte att hålla sig borta från sin flickvän.

På nyårsmorgonen (1 januarist) Mr. Anupong gick för att hämta sin flickvän efter jobbet på hotellet. Den misstänkte hade dock avslutat arbetet tidigare, åkt hem för att hämta ett skjutvapen och kom tillbaka till hotellet med pistolen. Han avlossade ett enda skott mot Mr. Anupong när han kom för att hämta sin flickvän innan han skyndade iväg.

Klockan 7:00 Karonpolisen arresterade en man som endast identifierades som Mr. Num (alias), 32. Ett handgjort pistol med en kula beslagtogs från honom. Han greps i ett hyresrum i Chalong inom tre timmar. Num ska ha erkänt för polisen att han sköt Anupong på grund av deras tidigare konflikter om offrets flickvän.

Mr. Num är kvar i polisens förvar vid presstid. Namnet på flickvännen undanhölls för hennes integritet.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.