Krabi Tourism skjuter i höjden: Över 3.4 miljoner besökare 2023, räknar med 1 miljard bahts intäkter under nyårsfirandet

Krabi—

Den 30 december 2023 avslöjade Mr. Aman Madadam, chefen för TAT:s Krabi-kontor, offentligt situationen för Krabi Tourism 2023. Det rapporterades att från januari till november besökte mer än 3.4 miljoner turister Krabi.

Enligt statistiken från Aman fanns det 1,916,307 1,495,609 67.79 thailändska turister och 26 XNUMX XNUMX utländska turister. Den genomsnittliga hotellbeläggningen var XNUMX %, vilket resulterade i en total genererad inkomst från turism på XNUMX miljarder baht.

Direktören för TAT:s Krabi-kontor tillade vidare att under nyårsfirandet besökte många människor Krabi i många områden som Phi Phi Island, Railay Bay, Ao Nang och särskilt Maya Bay där över 6,000 2 turister besökte dagligen, vilket genererade över XNUMX miljoner baht.

Krabi-provinsens tjänstemän och relevanta myndigheter säkerställde säkerheten för turisternas liv och egendom under nyårsfirandet. Det uppskattades att mer än 60,000 1 turister skulle besöka Krabi och andra turistattraktioner, vilket genererade över XNUMX miljard baht under nyårshelgerna, sa chefen för TAT:s Krabi-kontor.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.