Fem år gammal rysk flicka dog efter motorbåtskrasch nära Maithon Island i Phuket

Phuket -

En femårig rysk flicka dödförklarades och en båtkapten föll medvetslös och skadades efter en båtolycka i Phuket. Dessutom ådrog sig sex utländska turister och en båtbesättningsmedlem olika skador efter att deras motorbåt i samma olycka kraschade med stenar nära Maithon Island i Chalong.

Phuket Marine Office berättade för Phuket Express att räddningspersonal underrättades om olyckan klockan 3. på söndag (20 december). Räddningspersonal kom till platsen för att hitta den skadade motorbåten.

Den femåriga ryska flickan, vars namn undanhölls på grund av sin ålder, låg till en början i koma. Båtkaptenen, Mr. Nattharut, 41, hade fallit medvetslös med svåra ansiktsskador. Sex andra utländska turister och båtbesättningsmedlemmen Mr. Preecha Soison hade ådragit sig olika skador. De fördes tillbaka till piren innan de fördes till sjukhus i Phuket. Den ryska flickan dödförklarades senare tyvärr på ett lokalt sjukhus.

Motorbåten med sju utländska turister hade avgått från Chalong Pier på morgonen till Phi Phi Island i Krabi. På väg tillbaka till Phuket hade motorbåten stannat vid Maithon Island i Chalong innan kraschen.

Olyckan var fortfarande under utredning vid presstillfället.

Detta är en utvecklande berättelse.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.