En enorm havssköldpadda i läder lägger 139 ägg på stranden i Phang Nga

Phang Nga –

Årets största havssköldpadda i läder i Phang Nga lade 139 ägg på en strand i Phang Nga.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att fredagen (30 december)th) en mamma havssköldpadda i läder lade ägg på en strand i Khao Lampi-Hat Thai Mueang National Park Area. DMCR hittade havssköldpaddsboet i läder med 139 ägg, av dessa var 102 fertila ägg.

Detta är årets största havssköldpadda i läder i Phang Nga. Det är den fjärde havssköldpaddan som lade ägg i Khao Lampi-Hat Thai Mueang National Park och den femte havssköldpaddan i läder som lade ägg i Phang Nga.

Äggen flyttades till ett säkrare område på stranden där havsvatten inte kunde nå boet. DMCR:s tjänstemän uppgav att om cirka 60 dagar kommer havssköldpaddor i läder att kläckas.

Relaterade artiklar:

En havssköldpadda i läder lade 118 ägg på en strand i Tai Mueang-distriktet.

En havssköldpadda i läder lade 125 ägg på en strand i det thailändska Mueang-distriktet.

En havssköldpadda i läder lade 103 ägg på en strand i det thailändska Mueang-distriktet.

En havssköldpadda i läder lade 112 ägg på en strand i det thailändska Mueang-distriktet.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.