515 rattfyllerifall på första dagen i Thailand nyår sju dagars trafiksäkerhetskampanj

FOTO: Khaosarn Mueang Prakan

Thailand -

Det thailändska kriminalvårdsdepartementet rapporterade totalt 515 fall av rattfylleri i Thailand den första dagen (29 december)th) av New Year Seven Days Road Safety-kampanjen.

Antalet rattfyllerifall är 95.02 procent av övriga fall i skyddstillsynskampanjen, vilket är den överväldigande majoriteten av fallen.

De tre främsta provinserna med det högsta antalet rattfyllerifall är Samut Prakan med 78 fall, följt av Bangkok med 69 fall och Nonthaburi med 53 fall.

När man jämförde antalet fall den första dagen av kampanjen förra året, visade det sig att antalet lagöverträdare som sattes på skyddstillsyn var 214. I år är 301 personer, vilket har ökat 58 procent från kampanjens sista år. .

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.