34 dödsfall med 339 trafikolyckor rapporterade i Thailand på första dagen på nyåret Sju dagars trafiksäkerhetskampanj

FOTO: Dragon Rescue Prachinburi

Thailand -

Thai Department of Disaster Prevention and Mitigation (DDPM) rapporterade (30 december), totalt 34 dödsfall, 335 skadade och 339 trafikolyckor den första dagen (29 december) av New Year Seven Days Road Safety-kampanjen i Thailand ( 29 december 2023 till 4 januari 2024).

Olyckorna orsakades mestadels av för hög hastighet (39.23 %), följt av rattfylleri (23.01 %).

De flesta olyckorna involverade motorcyklar (86%). 6 procent av trafikolyckorna inträffade mest på riksvägar. De flesta olyckorna inträffade mellan klockan 01. till 9:00 (8.13%).

Det högsta antalet olyckor och skador var i Khon Kaen (nordöstra Thailand) (24 gånger och 23 skadade). Provinsen med det högsta antalet dödsfall var Prachinburi (4 dödsfall).

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The TPN National News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.