Fjorton utländska turister räddade efter vattenläckage i båten i Phang Nga

Phang Nga-

Fjorton utländska turister och två thailändare har räddats efter att vatten läckt in i en båt i Khura Buri-distriktet.

Similan National Park berättade för Phuket Express att de tidigare i veckan underrättades från en dykbåt nära Bon Island om att vatten hade läckt in i båten som de inte snabbt kunde ta bort.

En annan båt som låg i närheten hjälpte till att överföra 14 utländska turister och två thailändare till deras båt i väntan på hjälp från nationalparkstjänsten.

Alla de inblandade kom till slut säkert fram till Thap Lamu-piren i det thailändska Mueang-distriktet. Båten drogs säkert tillbaka till land.

Den exakta orsaken till händelsen var fortfarande under granskning vid presstillfället.

Liknande incidenter nyligen i söder och Pattaya:

Ett sjuttiotal turister evakuerades efter att vatten läckt in i en nattfärja innan den så småningom sjönk nära Ang Thong Island.

En utlänning och en thailändare saknas fortfarande efter att en dykbåt kantrat i Khuri Buri-distriktet.

Fyra ryssar och en thailändsk reseguide har räddats efter att en båt kantrat i Mueang Phang Nga.

En katamaran med 29 personer, varav majoriteten var utländska turister, kantrade i kväll, den 23 december 2023, nära Dongtan Beach efter att ha kommit från Koh Larn nära solnedgången. Det var sex lindriga skador.

En turistmotorbåt, "Bandaya 19," kantrade nära Bubu Island, cirka 3 km från Satuns Lipe Island, söndag (24 december). Båten transporterade 73 turister, inklusive 3 barn och 4 besättningsmedlemmar.

Tre personer har räddats efter att vatten läckt in i en båt på en ö i Phuket.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.