UPPDATERING: Phuket immigration bekräftade att rysk greps, påstås ha hyrt in beväpnad man för att skjuta ryss i Cherng Talay

Thalang-

Phuket Immigration har bekräftat att en rysk man som greps på Phukets internationella flygplats ska ha anlitat en beväpnad man för att skjuta en annan rysk man på Boat Avenue i Cherng Talay.

Våra tidigare berättelser:

En utländsk man sköts i en bil som stod parkerad vid ett kafé vid båtavenyn i Thalang.

En 44-årig rysk man har ådragit sig skador från skott när han satt i en parkerad bil framför ett kafé i Cherng Talay.

En utländsk misstänkt greps på Phukets internationella flygplats efter att en rysk affärsman skadats efter att ha blivit skjuten när han satt i en bil i Cherng Talay på ett lokalt kafé.

En misstänkt Kazakstan har gripits på Phukets internationella flygplats efter att en rysk affärsman skadats efter att ha blivit skjuten när han satt i en bil på ett populärt kafé i Phuket. Den misstänkte mannen har inledningsvis åtalats för övervistelse.

En kazakisk man, misstänkt för att ha skjutit en rysk man som satt i sin bil på ett populärt kafé i Phuket, har nekat till alla anklagelser inklusive uppsåt till mord. En pistol som tros vara vapnet som användes i brottet har hittats i en damm i Cherng Talay, Thalang.

En rysk man greps på Phukets internationella flygplats efter att han ska ha varit inblandad i mordförsöket på en utländsk man.

Nu till uppdateringen:

Den kungliga thailändska immigrationschefen generallöjtnant Itthiphon Itthisarnronnachai avslöjade för pressen på onsdagen (27 december)th). Att en man som endast identifierades som Alexander, 53, en rysk medborgare, greps på Phukets internationella flygplats anklagad för att ha hotat, anställt, begärt som en tjänst eller anstiftan till ett mordförsök med en pistol. (Anlitar en mördare.)

På Juni 7th i år skadades Mr. A (alias), 44, en rysk medborgare, av ett pistolskott när han satt i sin bil på Boat Avenue i Cherng Talay. Alexander ska ha anlitat en kazakstansk beväpnad man som tidigare greps för att skjuta offret. Den kazakstanske mannen, trots överväldigande bevis enligt polisen, fortsätter att neka till alla anklagelser.

Alexander anlände till Phukets internationella flygplats den 25 decemberth denna vecka från Moskva. Flygplatsens immigrationskontrollsystem visade att en arresteringsorder hade utfärdats från Phukets internationella flygplats för Alexander på ovanstående anklagelse.

Vid tidpunkten för pressen hade en vädjan eller ett uttalande från Alexander inte gjorts och han satt kvar i polisens förvar och intervjuades om de påstådda anklagelserna. Det var okänt om han hade fått hjälp av en advokat.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.