Kropp hittades flytande nära ön i Phang Nga

Phang Nga –

En kropp hittades flytande nära en ö i Phang Nga.

Royal Thai Navy Third Area Command berättade för Phuket Express att de tidigare i veckan meddelades från en turbåtskapten att de hittade en kropp när de reste mellan Phi Phi Island i Krabi och Yao Island i Phang Nga. Det var dock mörkt och den kungliga thailändska marinen kunde inte omedelbart återställa kroppen.

Förra veckan underrättades Royal Thai Navy om att en man identifierad endast som Mr. Soe, 36, en Myanmar-medborgare som var en båtbesättningsmedlem föll från en fiskebåt. Båtkaptenen sökte omedelbart efter honom vid den tiden men lyckades inte hitta Mr. Soe. Royal Thai Navy tror att det är möjligt att kroppen som setts är den försvunna besättningsmedlemmen i Myanmar.

Liknande incidenter nyligen i söder och Pattaya:

Ett sjuttiotal turister evakuerades efter att vatten läckt in i en nattfärja innan den så småningom sjönk nära Ang Thong Island.

En utlänning och en thailändare saknas fortfarande efter att en dykbåt kantrat i Khuri Buri-distriktet.

Fyra ryssar och en thailändsk reseguide har räddats efter att en båt kantrat i Mueang Phang Nga.

En katamaran med 29 personer, varav majoriteten var utländska turister, kantrade i kväll, den 23 december 2023, nära Dongtan Beach efter att ha kommit från Koh Larn nära solnedgången. Det var sex lindriga skador.

En turistmotorbåt, "Bandaya 19," kantrade nära Bubu Island, cirka 3 km från Satuns Lipe Island, söndag (24 december). Båten transporterade 73 turister, inklusive 3 barn och 4 besättningsmedlemmar.

Tre personer har räddats efter att vatten läckt in i en båt på en ö i Phuket.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.