Tjugoåtta kinesiska medborgare med turistvisum arresterade för olagligt arbete på byggarbetsplatsen Thalang

Thalang –

Tjugoåtta Kinesiska medborgare som reste in i landet med turistvisum greps efter att de hittades illegalt arbetande på en byggarbetsplats i Cherng Talay.

Region 8-polisen berättade för Phuket Express att på tisdagen (26 decemberth) de och Phuket Employment Office inspekterade en byggarbetsplats på ett hotell i Baan Layan. Tjugoåtta kinesiska medborgare som var 27 män och en kvinna greps.

De hittades med bygg- och inredningsarbete. När de såg thailändska poliser försökte de fly men alla greps. De fördes till Cherng Talays polisstation för att anklagas för att ha arbetat utan tillstånd.

De berättade för en tolk att de reste in i landet med turistvisum. En kinesisk man som endast identifierades som Herr Henne hämtade dem på Phukets internationella flygplats för att åka till ett arbetsläger. De tvingades inte göra sina jobb och de började arbeta klockan 8. innan jag tog en lunchrast vid middagstid och började jobba igen vid 00:1. till 30..

De fick 3,000 XNUMX baht per dag men fick veta att de bara skulle få betalt efter att ha arbetat i två månader. Herr Her tog hand om dem på arbetslägret också. Namnet på byggarbetsplatsen och företaget avslöjades inte av den thailändska polisen.

Det var oklart om Herr Her spårades upp eller om han skulle ställas inför några juridiska anklagelser.

Relaterade artiklar:

Trettio kinesiska medborgare greps efter att de hittades illegalt arbetande på en byggarbetsplats i Thalang.

Den thailändska regeringens policy för fria visum för kinesiska och kazakstanska turister har godkänts i Royal Gazette och publicerades tisdagen den 19 september.

Thailands premiärminister, Srettha Thavisin, välkomnade den första kinesiska flygningen under initiativet för viseringsundantag på måndagsmorgonen den 25 september.

Phuket välkomnar turister från Kina till Thailands visumbefrielseprogram.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.