Tre personer räddade efter att vatten läckte in i båten på en ö i Phuket

Phuket -

Tre personer har räddats efter att vatten läckt in i en båt på en ö i Phuket.

Royal Thai Navy Third Area Command berättade för Phuket Express att de tidigare i veckan underrättades från Atica-båten nära Green Island (Koh Khaew) om nödsituationen. De anlände snabbt till sin plats och tre personer som var två män och en kvinna räddades och anlände säkert till Deep Sea Port i Wichit. Kvinnan hade personliga hälsoproblem och hon behövde sitta i en rullstol.

De tre räddade personerna berättade för polisen att de gick ut i havet för att testa båtmotorn men att vatten sedan läckte in i båten. Båtkaptenen konstaterade att motorn var trasig och de bestämde sig för att ta båten till närmaste ö, Gröna ön, medan de ringde och väntade på hjälp.

Liknande incidenter nyligen i söder och Pattaya:

Ett sjuttiotal turister evakuerades efter att vatten läckt in i en nattfärja innan den så småningom sjönk nära Ang Thong Island.

En utlänning och en thailändare saknas fortfarande efter att en dykbåt kantrat i Khuri Buri-distriktet.

Fyra ryssar och en thailändsk reseguide har räddats efter att en båt kantrat i Mueang Phang Nga.

En katamaran med 29 personer, varav majoriteten var utländska turister, kantrade i kväll, den 23 december 2023, nära Dongtan Beach efter att ha kommit från Koh Larn nära solnedgången. Det var sex lindriga skador.

En turistmotorbåt, "Bandaya 19," kantrade nära Bubu Island, cirka 3 km från Satuns Lipe Island, söndag (24 december). Båten transporterade 73 turister, inklusive 3 barn och 4 besättningsmedlemmar.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.