Thailändska myndigheter inleder nyårstrafiksäkerhetskampanj för att minska trafikolyckor och risker för DUI

Nationell-

Klockan 10:30, den 27 december 2023, höll Anutin Charnvirakul, vice premiärministern, och relevanta myndigheter en konferens om initiativ till förebyggande åtgärder för att minska trafikolyckor för förarnas säkerhet under nyårshelgerna.

Anutin avslöjade offentligt att den thailändska regeringen betraktade förarnas säkerhet som en högsta prioritet, särskilt under nyårshelgerna eftersom många människor reser till sina hemstäder eller besöker turistattraktioner. Risken för trafikolyckor kan uppstå mer än vanligt.

Den thailändska regeringen har integrerat alla relevanta myndigheter för att upprätthålla trafiksäkerhetsåtgärder under nyårsfirandet. Syftet är att minska antalet trafikolyckor, dödsoffer och skador till minst 5% jämfört med statistiken under samma period de senaste 3 åren, sa Anutin.

Dessutom skulle thailändsk brottsbekämpning strikt intensifiera säkerhetsåtgärderna i alla aspekter inklusive förare, vägar, fordon och miljöer. Vägarna måste underhållas ordentligt i gott skick, dessutom måste fordonen underhållas regelbundet, särskilt i kollektivtrafiken, säkerhetsutrustning, och förarnas förhållanden måste vara redo innan de är på vägen, anmärkte Anutin.

Anutin varnade vidare för att människor som kör under påverkan av alkohol skulle riskera sina liv och att andra förare och underhållningsleverantörer måste följa reglerna strikt för att minska trafikolyckor från DUI.

Den thailändska regeringen diskuterade också ett nytt trafiksäkerhetsprogram som syftar till att förbättra tankeförmågan och trafiksäkerheten för barn och ungdomar som ett obligatoriskt utbildningssystem, ansett som Anutin.

Den här artikeln dök ursprungligen upp på vår systerwebbplats The Pattaya News.

Kittisak Phalaharn
Kittisak har en passion för outgoing hur tufft det än blir, han kommer att resa med en äventyrlig stil. När det gäller hans intressen för fantasy är detektivgenrer i romaner och sportvetenskapliga böcker delar av hans själ. Han arbetar för Pattaya News som den senaste skribenten.