Bangkok säkrar första plats i den globala mängden turister 2023 och den mest besökta staden

Nationellt —

I en färsk rapport från World of Statistics har Bangkok korats till världens mest besökta stad 2023, och välkomnade häpnadsväckande 22.78 miljoner besökare. Thailand har tre städer bland de 20 bästa, med Phuket på 14:e plats och Pattaya på 15:e plats.

Den 27 december 2023 släppte World of Statistics sin ranking, och avslöjade de 20 bästa städerna globalt när det gäller turistankomster för året. Tre av Thailands städer – Bangkok, Phuket och Pattaya – sticker ut på den prestigefyllda listan med Bangkok, den pulserande huvudstaden, som säkrar förstaplatsen med 22.78 miljoner besökare.

Rankingen utvecklas ytterligare med Paris, Frankrike, som säkrade andraplatsen med 19.10 miljoner turister, tätt följt av London, England, på tredje plats med 19.09 miljoner besökare. Dubai, Förenade Arabemiraten, tar den fjärde positionen med 15.93 miljoner besökare, och Singapore tar femte plats med 14.67 miljoner turister.

Andra anmärkningsvärda städer bland de 20 bästa inkluderar Kuala Lumpur, Malaysia (6:e), New York, USA (7:e), Istanbul, Turkiet (8:a), Tokyo, Japan (9:a) och Antalya, Turkiet (10:e). Listan innehåller också Seoul, Sydkorea (11:e), Osaka, Japan (12:e), Mecka, Saudiarabien (13:e), Phuket, Thailand (14:e), Pattaya, Thailand (15:e), Milano, Italien (16:e), Barcelona, Spanien (17:a), Palma, Spanien (18:e), Bali, Indonesien (19:a) och Hong Kong (20:a).

Phuket har tagit emot 9.89 miljoner besökare medan Pattaya har fått 9.44 miljoner, enligt World of Statistics.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.