Premiärminister besöker översvämningsdrabbade områden i Narathiwat

PRESSMEDDELANDE:

NARATHIWAT (NNT) – Premiärminister Srettha Thavisin besökte Narathiwat-provinsen den 26 december för att ta itu med de pågående allvarliga översvämningarna i Ra-ngae-distriktet. Tillsammans med regeringstjänstemän erbjöd premiärministern stöd till över 200 översvämningsoffer, inklusive äldre och barn, skyddade på ett lokalt hjälpcenter.

Under besöket betonade Srettha behovet av bättre system för tidig varning för översvämningar, och erkände den frekventa karaktären av sådana katastrofer. Han delade ut hjälpmaterial, interagerade med medicinska team och tackade officerare och frivilliga för deras ansträngningar för att hjälpa de drabbade samhällena.

Premiärministern levererade också kungliga djurfoderdonationer till lokala bönder och kontrollerade ett militärdrivet mobilt kök som serverade mat till översvämningsoffer.

Innan han avslutade sin resa besökte Srettha ett samhälle som ödelagts av de pågående översvämningarna för att få mer information om krisen. Han betonade det kritiska behovet av beredskap och efterlyste genomförandet av omfattande strategier för att hantera och mildra det ihållande hotet från översvämningar i provinsen och hela djupa södern.

Det föregående är ett pressmeddelande från den thailändska regeringens PR-avdelning.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.