Phuket taxichaufför ber om ursäkt, förklarar viral historia om att tvinga en turist ur taxi efter bråk om luftkonditionering

Phuket -

En taxichaufför har klargjort situationen för polis och media efter att ett videoklipp där han drar ut en utländsk turist ur sin bil vid en bensinstation blev viralt på thailändska sociala medier.

Phukets turistpolis berättade för Phuket Express att på måndagen (25 december) sa en taxichaufför till dem att på söndagen (24 december)th), plockade han upp en utländsk turist från ett köpcentrum i Mueang Phuket. På väg till hennes boende i Bang Tao bad hans passagerare honom att stänga av luftkonditioneringen och fälla ner fönstret istället.

Han stängde av luftkonditioneringen bak i fordonet men fronten var fortfarande påslagen. Hans passagerare frågade honom varför det fortfarande var svalt och han sa till henne att han behövde hålla luftkonditioneringen påslagen framtill eftersom det var varmt, vilket frustrerade passageraren. När han stannade för att fylla bensin på en bensinstation på Bypass Road, blev hans passagerare besviken och sa att det slösade bort hennes tid i 8 minuter.

Hon ska ha öppnat och tryckt på bildörren med fötterna. Taxichauffören blev arg innan han drog ut passageraren ur bilen.

Phuket City Police tog taxichauffören till en bostadsrätt i Bang Tao men de träffade inte turisten. Taxichauffören bad istället turistens mamma om ursäkt. Hon ringde sin dotter och turisten accepterade ursäkten från chauffören och vidtog inga rättsliga åtgärder mot honom.

Polisen sa att de tog situationen på största allvar för att undvika att skada den positiva och professionella bilden av Phuket taxichaufförer, enligt dem.

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.